Geneeskruid

Natuurlijke geneeswijzen

Massage

Massage
De laatste jaren neemt het masseren een steeds grotere rol in in mijn praktijk in. De praktijk wijst uit dat veel mensen behoefte hebben aan ontspanning en dat massage daar in kan bijdragen. Naast ontspanning bieden kan je met massage ook genezing in gang zetten.

Waarom massage?
Massage is al heel oud en kan voor ontspanning of het losmaken van spieren worden gebruikt maar het kan ook ingezet worden om te genezen.
Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt bepaald door de interactie van het immuunsysteem, het zenuwstelsel en het hormonaal systeem. Via lichamelijke technieken zoals massage wordt hier invloed op uitgeoefend. Massage is onder andere zinvol bij stress, oververmoeidheid, diverse pijnklachten, snel ziek worden, enz.

Welke massagevormen?

In de loop van de tijd zijn er over heel de wereld verschillende massagetechnieken ontwikkeld en tijdens mijn opleiding heb ik daarvan onder andere algemene ontspanningsmassage en intuitieve massage geleerd. Daarnaast heb ik er meer specialistische massages geleerd zoals het schropfen of cuppen.

Ik heb door de jaren heen ook allerlei cursussen en nascholingen gevolgd op het gebied van massage zoals de westerse voetreflexmassage, sportmassage, segmentmassage, holistic pulsen, Methode Dorn/Breuss en Chinese voetreflexmassage in de vorm van de Chinflex.
Ook in de toekomst zal ik me blijven ontwikkelen op het gebied van massage omdat massage geweldig is om te geven en te ontvangen en er prachtige resultaten mee bereikt kunnen worden.

Shiatsu stoelmassage
Dit jaar heb ik een opleiding gevolgd bij Shiatsu-in-Bedrijf, namelijk de opleiding tot shiatsu stoelmassage behandelaar. Hierdoor kan ik nu klachtgericht werken op acute klachten. Shiatsu is een drukpuntmassagetechniek die oorspronkelijk uit het oosten komt en waar door middel van aanraking het zelfgenezend vermogen in gang wordt gezet.
De shiatsu behandelingen die ik geef worden helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraars.

shiatsu massage

Lees verder:

Wilgenkatjes