Geneeskruid

Natuurlijke geneeswijzen

Bloesemremedies

Volgens Bach
De Engelse arts Edward Bach is de grondlegger van bloesemremedies. Hij verdiepte zich in bacteriologie en homeopathie en stelde dat het principe van het echte genezen ligt in het behandelen van de mens en niet in het behandelen van zijn ziekte.

Ziekte is geen wrede straf maar enkel en alleen een correctie een instrument waarvan onze eigen psyche zich bedient, om ons te weerhouden van grotere dwalingen en ons te beletten nog meer schade aan te richten en om ons terug te leiden naar de weg van de waarheid en het licht die we nooit hadden mogen verlaten.
Edward Bach

Wat zijn bloesemremedies?
Bloesemremedies zijn middelen die op een subtiele manier gemaakt zijn met verschillende bloesems. Het is een verfijnde natuurgeneeswijze die vaak krachtig werkt. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal bijvoorbeeld een voortdurende angst de levens-kracht en vitaliteit van de persoon aantasten.

Bloesemremedies zijn katalysatoren, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. Zo kan bijvoorbeeld een angst, geen angst zijn, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen niet de angst weg maar helpen ons de weg te wijzen en het inzicht te geven hoe iemand zijn/haar moed weer kan ontwikkelen. Nadat het evenwicht van de geest weer in balans is gebracht kan eventueel ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen.

Welke bloesemremedies?
Ik werk onder andere met de Bachbloesems en de Nederlandse bloesemremedies.

Lees verder:

Klaproos