Geneeskruid

Natuurlijke geneeswijzen

Irisdiagnose

Wat zie je in het oog?
Met behulp van een irisdiagnose is het mogelijk zwakheden van de constitutie en de organen waar te nemen. De iris weerspiegelt de conditie van de organen. Elk orgaan heeft een eigen plaats in de iris. Ook is te zien of dit orgaan goed of minder goed functioneert.
Je kunt vaak zien welke klachten er in het verleden zijn geweest en voor welke klachten er een zekere aanleg is. In de iris is naast het fysieke aspect ook iets van het karakter te zien. Er is onder andere te zien of je analytisch, emotioneel of beweeglijk bent ingesteld. Iriscopie wordt gebruikt als diagnose methode voor verdere behandeling. Soms maak ik digitale irisfoto’s voor de diagnose en vaak wil ik later in de behandeling nog naar de ogen kijken om te zien of er ontwikkelingen zijn.

Hulpmiddel
De irisdiagnose is voor mij een hulpmiddel waar ik veel aan heb maar niet alles is altijd even duidelijk in de ogen te zien. Ook kan ik niet zien of iemand een bepaalde ziekte heeft. Wel zijn er bijvoorbeeld vaak aanwijzingen in het oog te zien dat er aanleg voor een bepaalde ziekte aanwezig is. Die aanleg hoeft niet tot het daadwerkelijk ontwikkelen van die aandoening te leiden. Het laat een soort van zwakke plek zien; als die persoon zwaar belast wordt dan zou die ziekte op kunnen treden. Iriscopie is voor mij een hulpmiddel in de therapie; het oog is niet de enige bron waar ik informatie vandaan haal.

Lees verder:

Juffertje in het groen